TipMaastricht TipMaastricht TipMaastricht

Uw mening over Maastricht Aanmelden

18-06-2019

Eurovisie Songfestival

Publieke raadpleging onder de inwoners van Maastricht over Eurovisie Songfestival

Horst, 19 juli 2019

Meerderheid Maastrichtenaren ziet Eurovisie Songfestival als meerwaarde voor stad en regio
Door de winst van Duncan Laurence komt het Eurovisie Songfestival volgend jaar naar ons land. Verschillende steden hadden zich gemeld voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival, waaronder Maastricht. Inmiddels zijn enkel Maastricht en Rotterdam nog in de race voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival dat in mei 2020 zal plaatsvinden. Onderzoeksbureau Toponderzoek vroeg de deelnemers van TipMaastricht naar dit onderwerp.

Uit onderzoek blijkt dat 68% van de respondenten de organisatie van het Eurovisie Songfestival als aanwinst zou zien voor de stad Maastricht en de regio wanneer het in de Limburgse hoofdstad wordt georganiseerd. 64% van de respondenten van TipMaastricht geeft dan ook aan voorstander te zijn van een mogelijk Eurovisie Songfestival in Maastricht.

De meest genoemde reden gegeven door de bovengenoemde meerderheid aan voorstanders is ‘Het zet Maastricht op de kaart’. Tegenstanders hekelen vooral dat het teveel geld kost.

Benieuwd naar het percentage tegenstanders van het Eurovisie Songfestival? Of benieuwd naar de andere genoemde redenen om voor of tegen het Eurovisie Songfestival in Maastricht te zijn? Lees hier de volledige rapportage.

Het onderzoek van TipMaastricht naar de mogelijke organisatie van het Eurovisie Songfestival in Maastricht is ingevuld door 447 respondenten woonachtig of werkzaam in de gemeente Maastricht. Afgezien van de ondervertegenwoordiging aan respondenten onder de 40 jaar, zijn de resultaten representatief.

Alle onderzoeken van TipMaastricht zijn te lezen op www.TipMaastricht.nl. Wilt u in de volgende raadpleging ook meepraten en meedenken? Meld u hier aan voor TipMaastricht.


Download resultaten